I forrige brev fortalte jeg at det ville komme flere opplysninger angående organiseringen for neste skoleår. Skolen har fått flest innspill i saken med antall kontaktlærere på 1. – 4.trinn og dette prioriteres først. Saken er tatt opp av foresatte i kommunestyret og i FAU. Ønske, slik jeg forstår det, er en organisering som tar høyde for en fast kontaktlærer som følger trinnet fra 1. til 4.trinn. Det er ikke økonomiske innsparinger som er argumentet for skolens forslag om kun to kontaktlærere på 1.-4.trinn. Skolen har tidligere gjennom drøftinger med ansatte blitt enig om at kontaktlærer må være på skolen mer enn 4 dager i uka. Det er kun to fast ansatte lærere i full stilling på 1.-4.trinn. De andre er i deltidsstillinger eller kun lærere som er innom, men ellers har flest timer med eldre elever. FAU har uttalt at det er bedre med en kontaktlærer som kun er på skolen tre dager i uka, enn en som er der hele uka og dekker to alderstrinn (slik skolen har foreslått). FAU mener dette er en bedre løsning da dette vil gjøre at hver klasse har sin kontaktlærer i fire år, istedenfor at annenhver klasse må bytte kontaktlærer hvert år de fem første skoleårene.  

Den andre saken er sammenslåingen av 5.-7.trinn, slik vi hadde det de to foregående årene. Reaksjonene her, slik skolen forstår det, er først og fremst bekymringen for aldersforskjellen og modenhetsavstanden mellom yngst og eldst. Det vil også bli noen fag hvor undervisningen skjer i store grupper med en pedagog, som også er nevnt som en bekymring av FAU. FAU ønsker at skolen ser på muligheten for å organisere aldersblandingen på 1.-7.trinn i følgende grupper: 1.trinn, 2.-3.trinn, 4.-5.trinn og 6.-7.trinn. Hvis ikke dette lar seg gjøre ønsker FAU at skolen ser på andre løsninger, som f.eks. 5. trinn alene eller 7.trinn alene. 

Skolens ansatte er orientert om disse ønskene og vi skal jobbe med dette neste uke. Uansett hva vi ender opp med vil det være resultater som føles positive og/eller negative, men da har det vært gjennomført en større prosess for å komme fram til resultatet. Skolen har fått en økonomisk ramme og innenfor der ligger det et handlingsrom. Etter at lærerne har sett på forslagene som har kommet fra FAU, vil skolens ledelse gjøre sin beslutning. Dette vil tidligst være klart om to uker.

FAU har gitt en fotball til hvert alderstrinn samt noen basketballer. Fotballene er merket og vi håper utstyret blir tatt vare på. Stor stas var det med nytt utstyr og vi ser på ev belønning for de som klarer å ta vare på gavene. Tusen takk til FAU.

5. og 6.trinn er klare for å henge opp fuglekasser de har snekret på sløyden i kunst og håndverkstimene:
Z

Forestillingen på kulturskolen onsdag var en knallsuksess. Nesten stinn brakke på kulturscena, proft arrangement og variert program. Innslagene på scena og utstillingene i vestibylen holdt et skyhøyt kuntnerisk og faglig nivå. Mye nerver på forhånd, profesjonell gjennomføring og den gode følelsen etterpå fikk de kjenne på. Dette er nyttig læring som kan overføres til andre områder. Takk til alle som bidro til den flotte opplevelsen. Det vil i løpet av mai kommer mer informasjon om neste kulturskoleår.

Fra Haldenkanalen permakultur har vi fått følgende melding:
Vi i Haldenkanalen Permakultur ønsker å invitere deg, dine venner og familie til et unikt prosjekt med tema samberging og det å skape en grønn møteplass i Aremark sentrum. La oss sammen transformere området ved siden av fotballbanen til et pulserende grønt samlingssted, en oase hvor hver og en av oss kan ta del i og nyte de spiselige gavene jorden gir oss.
🌿 Hva: Planting av et mangfold av spiselig flerårig vekster. Aktivitet for alle aldre
📅 Når: 4 mai fra kl. 11:00 til 14:00
📍 Hvor: Haldenkanalen Parken ved Aremark Stadion, Idrettsveien 8, 1798 Aremark
✨ Høydepunkter: Du kan sammen med din familie, venner eller nabo plante et tre, busk eller en flerårig grønnsak
- Eierskap til spiselige vekster: Bli en del av et fellesskap som tar eierskap til våre lokale, spiselige vekster. Fra søte epler til saftige plommer, la oss plante et skattkammer av frukttrær sammen.
- Workshop med Hedda og Egil Kortnes fra Bøensætre: Få verdifulle innsikter om dyrking og optimal plassering av trær for et rikere utbytte. Hedda og Egil , har jobbet med permakultur og bærekraftig landbruk, deler sine beste tips og triks for å lykkes med vårt grønne prosjekt.
- Grønne møteplasser: Vår park skal ikke bare være en kilde til nydelig frukt, men også et levende samlingspunkt hvor naboer kan møtes, lære og vokse sammen.
Vi ser for oss et sted hvor generasjoner kan komme sammen for å lære, le og dele i et miljø som fremmer bærekraft og fellesskap. Dette er en unik mulighet til å bidra til en grønnere, friskere og mer samlet bygd.
- Hva skal parken hete? Kom med innspill på navn!
👫 Ta med: Gode sko og klær etter vær, hagehansker, spade (om du har), og et stort smil! Vi sørger for resten med litt varmt i koppen ved gapahuken for å holde energien oppe.
🌱 Bli med oss i dette grønne eventyret og hjelp til med å forme fremtiden for Haldenkanalen Parken. La oss plante ikke bare trær, men også håp, fellesskap og et varig grønt avtrykk for kommende generasjoner. Vennlig hilsen, Haldenkanalen Permakultur. Sammen skaper vi liv i vår park